L'Altra Tribu

Qui som

L’Altra Tribu neix de la passió per llegir i de la passió per fer llibres, totes dues combinades, i amb l’objectiu d’oferir als joves de 12 a 16 anys lectures que els diverteixin, els distreguin, els interessin, els formin una mica l’esperit crític i els ajudin a entendre millor el món, la gent que els envolta i a ells mateixos.

Si una de les obsessions, quan vam engegar L’Altra Editorial, era ampliar l’espectre de lectors en català, i recordar a qui ho hagi oblidat que llegir és una font d’emocions i entreteniment com cap altra, ¿com podíem deixar de banda els lectors més joves, els que estan en transició cap al món adult? Són els més impressionables, els més exigents, els més àvids i voraços, els més constants si el llibre els atrapa, però també els més fràgils, els més vulnerables i els més fàcils de perdre.

A L’Altra Tribu hi trobareu novel·les de tota mena, d’autors catalans i de fora, nous i consolidats, contemporanis i clàssics. Volem que els escriptors catalans siguin un dels estendards de la nostra Tribu: buscarem noves veus, apostarem per autors d’aquí i farem créixer el talent literari de casa nostra, perquè ens sembla una tasca tan apassionant com imprescindible. També volem recuperar clàssics indiscutibles, sempre que creiem que encara poden interessar i commoure el públic d’avui, perquè estem convençudes —i ho hem comprovat!— que hi ha llibres que no envelleixen mai. Pel que fa als escriptors estrangers, moderns o clàssics, hi seran sempre en traduccions impecables, noves o revisades, amb una llengua moderna, posada al dia i que no sembli de l’any de la picor. I de tots els nostres llibres n’oferirem guies de lectura i material didàctic per treballar a classe, amb la voluntat d’ajudar en la tasca docent i contribuir, des de l’editorial, a generar debat a l’aula més enllà del plaer individual de la lectura.

A les persones que de l’edició ens n’hem fet un ofici i fa molts anys que ens dediquem a llegir professionalment, sovint ens passa que cap dels llibres que hem llegit després dels vint anys no té l’impacte que van tenir aquelles primeres lectures adultes, o les últimes lectures adolescents, amb la vida desplegant-se en mil possibilitats i un món sencer obrint-se davant nostre. Aquest és l’esperit de la col·lecció: arribar a tots aquells nens que ja no ho són, als joves que estrenen la vida, acompanyar-los en el seu camí cap al món adult i oferir-los refugi quan els calgui, com algunes lectures van ser un refugi per a nosaltres, les editores de L’Altra Tribu, quan teníem catorze anys.

I si podem contribuir que algun d’aquests joves no acabi de créixer del tot i mantingui la seva innocència més o menys intacta per sempre, ja serà tota una victòria.

Distribució: Les Punxes, S.L.
Sardenya, 75-80,  08018 Barcelona
Tel. 934 856 380 / Fax 933 099 091
punxes@punxes.es