Parlem amb… Sandra Cisneros

Estem contentíssimes de poder tenir una estona per escoltar a Sandra Cisneros, l’autora indiscutible de la literatura xicana que ens ha enamorat a totes amb La casa de Mango Street, una novel·la lluminosa i feminista sobre resiliència i opressió. L’autora conversarà amb la traductora del llibre, la poeta Míriam Cano. L’acte es podrà veure en directe des del Youtube de Biblioteques de Barcelona. 

Sandra Cisneros va néixer a Chicago el 1954. Aclamada internacionalment per la seva poesia i la seva ficció, ha rebut nombrosos premis, entre els quals, el Lannan Literary Award i l’American Book Award. També se li han concedit les beques de la National Endowment for the Arts i de la McCarther Foundation. Cisneros és autora de dues novel·les, La casa de Mango Street i Caramelo; un recull de relats curts, Woman Hollering Creek; dos poemaris, My Wicked Wicked Ways i Loose Woman, i un llibre infantil, Hairs/pelitos. Va fundar la Macondo Foundation, una associació d’escriptors que treballen plegats per ajudar comunitats desfavorides (www.macondofoundation.org) i és artista resident a l’Our Lady of the Lake University de San Antonio. Sandra Cisneros, que té un paper indiscutible dins la literatura feminista, és una autora compromesa amb els més desafavorits i, especialment, amb les dones. Viu a Sant Antonio, Texas. Podeu trobar-la al seu web www.sandracisneros.com.

Quan és adolescent, l’Esperanza i la seva família es traslladen a Mango Street, en un barri hispà als afores de Chicago. La casa nova, tot i suposar una millora, no és, ni de bon tros, la casa on ella voldria viure, i l’Esperanza es passa el dia somiant en el moment en què podrà tenir una casa pròpia. Les converses i discussions amb la seva germana petita i les seves amigues, les anècdotes dels veïns i veïnes del barri i la curiositat pel sexe i l’amor formen part de l’educació sentimental d’aquesta adolescent somiadora que lluitarà per empoderar-se i per la llibertat de triar el seu propi futur.

Lluminosa i vital, celebrada per la crítica, traduïda a més de vint llengües i estimada per lectors de totes les edats, La casa de Mango Street ha esdevingut tot un clàssic contemporani, una història plena de vida i sentit de l’humor amb uns personatges que s’escapen de les pàgines i ressonen molt més enllà de la lectura.

Regala un llibre: et dura tota la vida

4 octubre, 2021

Mary John, d'Ana Pessoa

4 octubre, 2021