Regala un llibre: et dura tota la vida

Et donem idees per encertar-la aquest Nadal. Tenim llibres per a tots els gustos:

Bàsics d’armari:

El ja reconegut llibre de Mary Rodgers que ha inspirat un grapat de pel·lícules i no ha deixat de donar-nos alegries. Un clàssic que ha demostrat la seva supervivència generació rere generació. Un relat hilarant sobre la difícil relació entre mares i filles.

IDEA! Us recomanem fer lectura conjunta entre adult i jove, segur que en sortiran converses molt interessants.


Un llibre intel·ligent i sensible sobre l’amor, el desamor, la descoberta d’un mateix, l’empoderament i l’aventura de fer-se gran. L’autora es posa a la pell d’una adolescent d’una manera magistral.

Aquest llibre s’ha convertit en un clàssic. A L’Altra Tribu el vàrem recuperar en la traducció de Folch i Camarasa (revisada). Una història trepidant que ens possa contra les cordes i qüestiona el món on vivim. Una novel·la que enganxa des de la primera pàgina i que potser ens recordarà el primer episodi de The walking dead o 28 dies després.

Una novel·la rodona inoblidable. Alire Sáenz construeix una història sobre l’amistat, la identitat, l’aventura de fer-se gran i sentir-se diferent, les relacions familiars i els silencis. Tan ben escrita que no podràs deixar de marcar-te fragments. Tenir 15 anys pot ser una merda, com diu l’Aristòtil, però amb aquest llibre es fa més bo de dur…

Trets del forn aquest 2020

El clàssic de Jack London traduït per Ferran Ràfols és una versió fidel i íntegra del clàssic amb un català actual que fa que llegir-lo sigui un plaer. Un història de supervivència, de natura i d’aventures. No podreu parar de llegir.

La vida tranquil·la i relaxada del Buck, un gos domèstic que ha nascut en una casa benestant, canvia radicalment d’un dia per l’altre quan uns buscadors d’or sense escrúpols el segresten de la casa del jutge Miller a Califòrnia i se l’emporten a les terres inhòspites i glaçades de l’Àrtic. El negoci de l’or exigeix gossos forts i intel·ligents com ell, capaços d’arrossegar els trineus. Comencen així una colla de dramàtiques aventures i, poc a poc, el Buck sentirà néixer en ell l’instint que el crida cap al bosc, cap als llops, cap als seus germans salvatges.

Una de les alegries d’aquesta temporada, que l’Esperanza Cordero parli en català! Aquest és un llibre que voldràs regalar, que podreu compartir adults i adolescents. Una edició amb tapa dura, un pròleg deliciós de la Sandra Cisneros, les il·lustracions de Núria Solsona i la traducció impecable de la Míriam Cano.

Quan és adolescent, l’Esperanza i la seva família es traslladen a Mango Street, en un barri hispà als afores de Chicago. La casa nova, tot i suposar una millora, no és, ni de bon tros, la casa on ella voldria viure, i l’Esperanza es passa el dia somiant en el moment en què podrà tenir una casa pròpia. Les converses i discussions amb la seva germana petita i les seves amigues, les anècdotes dels veïns i veïnes del barri i la curiositat pel sexe i l’amor formen part de l’educació sentimental d’aquesta adolescent somiadora que lluitarà per empoderar-se i per la llibertat de triar el seu propi futur. Lluminosa i vital, celebrada per la crítica, traduïda a més de vint llengües i estimada per lectors de totes les edats, La casa de Mango Street ha esdevingut tot un clàssic contemporani, una història plena de vida i sentit de l’humor amb uns personatges que s’escapen de les pàgines i ressonen molt més enllà de la lectura.

Pels lectors amants de la nostàlgia, dels estius infinits, les colles d’amics, les bicicletes, els anys vuitanta… Pep Puig ha escrit una joia sobre aquell moment d’impàs entre la infància i l’edat adulta, la descoberta del cos, de la sexualitat, de l’amor i de les regles dels grans. 

Una catàstrofe. Un cop més, l’agost ha passat volant. És l’hora violeta. A la platja d’Altafulla quatre amics aprofiten per fer l’últim bany de l’estiu. Al cel s’hi mou un gran núvol de tempesta. Un fil de lluna apareix i desapareix a cada moment. El Pitus, que sempre va a la seva, s’ha tret el banyador i s’ha posat de cap per avall. El Marcel, el narrador d’aquesta història, només vol que arribi la nit per trobar-se d’amagat amb la Guida, l’enigmàtica germana de l’Enzo. El Júnior, que no ha fet l’estirada ni sembla que vulgui fer-la, gaudeix de les onades com quan tenia deu anys. L’únic que no es banya és l’Enzo. Per alguna raó que desconeixem, s’ha quedat assegut a la vora, jugant amb una pedra a la mà. El Marcel el mira un moment i l’Enzo li torna la mirada. De tant en tant, un llampec il·lumina el capvespre. Uns instants més i l’estiu ja s’haurà acabat. Potser és el moment, doncs, de tornar al principi i donar una mica més de temps a aquest grup de nois, abans no es facin grans del tot.

Llibres de L’Altra Editorial que no et pots perdre si ets adolescent

La primera guia publicada al país sobre consentiment sexual, una qüestió bàsica per unes relacions afectives i sexuals saludables. Ens va sorprendre molt l’èxit que va tenir entre els docents i el públic jove per tractar aquest tema. Aquest 2020 ha sortit del forn la versió de butxaca: més compacta, més econòmica però igual de bonica.

Un llibre de la nostra germana gran perfecte pels lectors joves de la casa. Una història sobre els llaços fraternals que explora temes com la raça o la identitat. Una història ambientada al Canadà però que reflecteix la vida als suburbis urbans d’arreu del món.

La nostra estimada Shirley encantarà als joves de la casa que adorin els llibres de misteri i de terror. Sucumbiran als encants de la Merricat, l’adolescent protagonista de Sempre hem viscut al castell.

La lectura de la tardor

23 desembre, 2020

Parlem amb... Sandra Cisneros

23 desembre, 2020