La lectura de la tardor

No sabem ben bé per què però la tardor és una estació que convida a llegir. Suposo que ja hem deixat enrere la xafogor de l’estiu i ara ens ve de gust una mica de manta, beguda calenta i un llibre. El que us proposem avui és un refugi, un viatge a través de La crida del bosc, de Jack London, per tot de paisatges nevats i recòndits. Tan lluny anirem que sembla que el món s’acabi allà.

El Buck viu a la casa del jutge Miller, en una vall assolellada de Califòrnia. Al Nord, per desgràcia, ha començat la recerca d’or i necessiten gossos forts. Un dels treballadors del jutge Miller necessita diners i rapta el Buck. I aquí comença una aventura que el portarà a descobrir la seva pròpia natura salvatge. Una aventura que el portarà fins a les terres àrides del Canadà.

A la guia de lectura, a més a més de trobar recursos per estimular la conversa literària a partir de La crida del bosc, trobareu una ruta de tots els llocs esmentats a la novel·la, amb fotografies antigues i imatges de satèl·lit. Deia el Pep Molist que els llibres són la millor agència de viatge, i a sobre, gratuïta. No pot tenir més raó.

I si vols més, et fem una recomanació una mica freak: The Gold Rush, de Charles Chaplin. Si voleu veure la Febre d’Or d’una manera diferent i us agrada això del cinema en blanc i negre, pot ser un bon pla per a després de la lectura.

I per si us agraden les versions edulcorades, sempre podeu veure la recent adaptació que varen fer de la pel·lícula, amb Harrison Ford fent de John Thornton.

Bona lectura, estimada Tribu!

"Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l'univers" nominat al Premi Llibreter XXI

8 octubre, 2020

Regala un llibre: et dura tota la vida

8 octubre, 2020