La lectura de clàssics a l’adolescència i la nova traducció de La crida del bosc

El passat 11 de juny vàrem aprofitar les oportunitats que ens ofereixen les noves tecnologies i vàrem realitzar una presentació i tertúlia virtual sobre La crida del bosc, de Jack London, que hem recuperat amb una nova traducció de Ferran Ràfols.

La llibreria Sendak va fer d’amfitriona i ens vàrem quedar encantats amb l’acollida: molta gent connectada i molt interès pel tema! No és per menys, ja que teníem uns convidats de luxe: el traductor Ferran Ràfols i l’escriptor, crític i pedagog Joan Portell.

La xerrada va ser d’allò més completa: l’Eugènia Broggi ens va parlar de la seva primera lectura del clàssic i la seva segona lectura com a editora. El Ferran Ràfols ens va parlar dels reptes de traducció que es va trobar amb Jack London i reflexionàrem sobre la necessitat imperiosa de tornar a traduir els clàssics.

També es va tractar el tema a Ciutat Maragda, el programa de David Guzmán sobre literatura. El capítol d’aquesta setmana va estar dedicat als clàssics juvenils i, a partir de la mitja hora de programa, podreu escoltar la conversa sobre La Crida del Bosc entre David Guzmán, Ferran Ràfols, Jordi Puntí i Anna Ballbona.

Finalment, amb Joan Portell vàrem destacar la importància cabdal de Jack London dins la literatura occidental i la relació entre els joves i la lectura de clàssics. El públic també va fer unes aportacions interessantíssimes a través del xat.

Si voleu recuperar la tertúlia, podeu fer-ho aquí.


Dos llibres del nostre catàleg Finalistes del premi Protagonista Jove

16 juny, 2020

"Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l'univers" nominat al Premi Llibreter XXI

16 juny, 2020