La tribu se’t queda curta?

Què dius? Que la tribu se’t queda curta? Que ja t’ho has llegit tot? O és que tens una edat que ja no et ve de gust llegir aquests llibres perquè et semblen massa infantils?

No et preocupis perquè allà on hi ha problemes, nosaltres trobem la solució. Les editores de L’Altra Tribu estem treballant de valent per proposar-vos títols diferents i originals. Sabem que de literatura juvenil no n’hi ha només una, que n’hi ha moltes. Que no voleu trobar-vos els mateixos llibres amb 13 anys que amb 16. Que no us agrada a tots llegir fantasia, o ciència-ficció, o novel·les d’aventures, o no sempre. Per això, abans que us puguem oferir més llibres (que ens morim de ganes de presentar-vos) ens agradaria fer-vos algunes recomanacions.

Heu fet una ullada al catàleg de la nostra casa mare, L’Altra Editorial? Entreu-hi, entreu-hi, perquè allà hi trobareu perles que segur que us interessaran. La frontera entre els joves i els adults ja sabem que és molt fina, i segur que molts de vosaltres ja us heu aventurat en llibres que suposadament són per gent més gran. Us en deixem un parell, i ja ens direu què us han semblat.

Germà, David Chariandy

Una novel·la desoladora, profunda, bonica. Una novel·la sobre les relacions fraternals i la discriminació racial en societats avançades. La història transcorre l’estiu del 1991, en plena onada de calor. Michael i Francis, els protagonistes, viuen en un barri desafavorit que lluita per la supervivència. Com la majoria de persones que viuen allà són fills d’immigrants. Un pare absent i una mare que ha de treballar tot el dia per treure endavant la família. La novel·la va fent salts entre els anys 90 i el temps presents, desvetllant un context de violència, esperances frustrades, de reflexió sobre la pròpia identitat. Germà enganxa des de la primera pàgina, una història colpidora que no podràs deixar.

Germà, David Chariandy (2018)

Sempre hem viscut al castell, Shirley Jackson

La Merricat Blackwood és una nena solitària i amb molta fantasia que viu al casalot familiar amb la seva germana gran, la Constance, i el seu oncle Julian, un home vell i minusvàlid que es mou en cadira de rodes. La Merricat passa les hores vagant pel jardí, enterrant tresors, jugant amb el seu gat Jonàs i somiant amb viatjar a la lluna i començar una vida nova. I, des que fa sis anys va morir la resta de la seva família, una de les seves obsessions és protegir la seva germana, i la casa, de la xafarderia, l’hostilitat i el rebuig agressiu de la gent del poble. Els dies transcorren tranquil·lament enmig d’una alegria plàcida i solitària fins que una visita inesperada es planta al bell mig del jardí i s’instal·la al casalot. Aterrida, només la Merricat aconsegueix veure-hi el perill; aquesta visita, i la presència constant i abassegadora del passat que no se’n va mai, capgirarà les seves vides definitivament.

Sempre hem viscut al castell, Shirley Jackson

Sabeu que en uns mesos tindrem l’adaptació cinematogràfica?

Un llibre molt bèstia

30 abril, 2019

Una novel·la post-apocalíptica

30 abril, 2019