Encara no coneixes la tribu?

Començaré amb la història de l’editora pèl-roja que somiava amb mussolets. Potser és remuntar-se massa en la història de la tribu però és necessari per què ho entenguis tot. L’editora pèl-roja, que no sempre va ser editora però pèl-roja sí, anava sempre amb un llibre sota el braç.

Sota el braç, sota els llençols, sota el plat quan dinava, sota la dutxa quan es rentava i fins i tot a les butxaques si feia falta. Us podeu ben imaginar que se li feien les tantes de la nit llegint al llit amb una llanterna. No se sap del cert si llegia amb una llanterna, però queda bé en aquesta història.

L’editora pèl-roja va fer-se gran i va començar a somiar amb mussols. Qualsevol pensaria que estava tocada de l’ala però en això de somiar mussols no estava sola. Va començar a fer llibres d’aquells que agraden als adults, però li faltava alguna cosa. Una nit, se li va aparèixer un altre mussolet, una mica diferent a l’anterior, una mica juganer.

La tribu havia nascut. Aquell espai en què l’editora pèl-roja recordava els seus anys de lectora àvida, incansable. I com que de fer llibres en sabia molt, va decidir començar a fer-ne per a nois i noies com ella.

Què t’hi trobaràs a la nostra tribu?

  1. Volem fer llibres per a joves d’entre 12 i 16 anys, per a tu. Lectures que et diverteixin, que et distreguin, que t’interessin, que parlin de tu, del món que t’envolta. Llibres que siguin una mica com casa teva.
  2. Trobaràs novel·les de tota mena: d’autors catalans i estrangers, actuals i clàssics (que no vells, sempre escollirem llibres que encara estiguin en plena forma). Com ja hem fet durant aquests cinc anys de camí amb l’Altra Editorial, volem apostar fermament pel talent que hi ha a casa nostra, per buscar noves veus perquè ens sembla apassionant però també imprescindible.
  3. Les traduccions sempre seran impecables, ho prometem. Seran, sobretot, actuals com ho són els nostres llibres. No et faci por trobar-te amb un llenguatge de l’any de la picor!
  4. També us podreu passejar pels materials extra que us oferirem de tots els llibres. Hem preparat, fins i tot, unes guies perquè les lectures a classe no siguin mai avorrides.
  5. Però sobretot, volem ajudar-vos a gaudir dels llibres com només vosaltres sabeu fer-ho: oblidant el món quan esteu llegint, fent del llibre el vostre refugi. Això, com moltes altres coses, sovint es perd amb els anys.

Tu llegeixes, tu tries.

Benvingudes i benvinguts a la tribu.

Les autores de la tribu

26 novembre, 2018

Lectures en lila

26 novembre, 2018