Les autores de la tribu

Potser us esteu demanant qui són aquestes dues autores que surten als llibres. No us preocupeu! Avui la cosa va de presentacions així que anem per feina.

Anna-Greta Winberg és una autora sueca que va néixer a Estocolm (Suècia) l’any 1920. Des de ben petita li va agradar molt això d’escriure històries i si algú li preguntava què volia ser quan fos gran, ella responia: escriptora! Es va dedicar al món de la ràdio i va arribar a treballar a la Companyia Sueca de Ràdio i va dirigir programes sobre escriptura. Estava molt interessada en  les relacions familiars sobretot entre adults i infants. Per això, després de divorciar-se del seu marit es va posar en marxa i va escriure la seva novel·la, precisament la que estrena la Tribu, que la donaria a conèixer i la faria l’autora reconeguda que és ara.

Va seguir escrivint per diverses revistes i la van seguir un total de 10 novel·les com Au, no siguis criatura! i va guanyar un bon piló de premis.

Va morir l’any 2007.

Mary Rodgers és una autora de literatura infantil i juvenil nord-americana que va néixer l’11 de gener del 1931 a la ciutat de Nova York. Va encaminar la seva vida cap al món de la música, segurament influenciada per la figura del seu pare, Richard Rodgers, que era un important compositor de música.

De fet, va començar escrivint diversos musicals i cançons per programes de televisió. Finalment, el 1971 va publicar Freaky Friday, el llibre que després d’una feina de traducció, ha arribat a les teves mans. Gràcies a aquest llibre, l’autora va guanyar el premi The Christopher Award. Amb els anys rebria moltíssims més premis per aquesta novel·la.

Aquest llibre ha tingut molt èxit i ja s’han fet tres adaptacions cinematogràfiques! Sempre va escriure per poder oferir als seus lectors un mitjà per evadir-se, encara que fos una estona, de la seva vida.

Va morir l’any 2014.

Us convidem a descobrir més coses sobre les nostres autores i a llegir els seus llibres, que són molt bons!

Encara no coneixes la tribu?

26 novembre, 2018